Zeci de mii de oamenii sunt afectați

admin

Giganții din IT continuă valul de concedieri: Zeci de mii de oamenii sunt afectați

Marile companii de IT continuă valul de concedieri şi în 2024, cu peste 23.000 de oameni afectaţi în ianuarie. SAP, Microsoft, eBay, Google şi Amazon sunt printre giganţii care operează restructurări, arată Ziarul Fianciar, potrivit Mediafax.

Valul de concedieri continuă în sectorul IT global, în contextul în care marile companii nu au ajuns încă la optimizările pe care le caută la nivel de organizaţie şi de costuri, chiar dacă sectorul de tehnologie înregistrează creşteri importante pe bursă la început de 2024.

Până acum, peste 23.600 de oameni au fost concediaţi de la 85 de companii de tehnologie doar în luna ianuarie, conform platformei Layoffs, citată de CNBC. Aceasta este cea mai mare scădere lunară din martie 2023, când 38.000 de oameni au ieşit fost concediaţi.

Săptămâna trecută, gigantul german SAP a anunţat că va concedia 8.000 de oameni, adică aproximativ 7% din forţa de muncă la nivel global, în timp ce Microsoft a desfiinţat 1.900 de locuri de muncă în cadrul diviziei de gaming.

eBay a renunţat la 1.000 de poziţii, adică 9% dintre angajaţii săi cu normă întreagă

Totodată, eBay a renunţat la 1.000 de poziţii, adică 9% dintre angajaţii săi cu normă întreagă, în timp ce fintech-ul Brex a concediat 20% din personal, însemnând câteva sute de persoane.

Pe lângă concedierile de săptămâna trecută, luna ianuarie a mai adus câteva decizii de la mari companii de tehnologie. Google şi Amazon au renunţat la câteva sute de angajaţi fiecare, iar Discord a concediat 17% din forţa de muncă, adică aproximativ 170 de oameni.

Toate acestea au venit înainte ca unii dintre cei mai mari giganţi de IT să-şi publice rapoartele financiare la bursă. Alphabet, Amazon, Apple, Meta şi Microsoft ar trebui să publice rezultatele trimestriale în cursul acestei săptămâni.

Investitorii au aplaudat măsurile de reducere a costurilor implementate în 2023 de companii ca un răspuns în faţa inflaţiei, în faţa unor dobânzi în creştere, dar şi în faţa temerilor legate e o posibilă recesiune. Preţurile acţiunilor Alphabet, Microsoft sau Meta au atins săptămâna trecută noi maxime.

Vârful concedierilor din IT a fost atins în ianuarie 2023, când 277 de companii de tehnologie au concediat aproape 90.000 de oameni.Source link

Share This Article