Viorel Hizo știe cine e patronul „top-class” din Superliga României 

admin
revenire de senzatie in fotbalul romanesc viorel hizo se intoarce dupa 7 ani 1 size6.jpg

SPORT.RO

Data publicarii: Miercuri 07 Februarie 2024, 16:41

Data actualizarii: Miercuri 07 Februarie 2024, 16:49


În vârstă de 77 de ani, Viorel Hizo urmărește tot ce se întâmplă în fotbalul românesc. Stabilit la Sibiu, „Dulăul” le ține pumnii elevilor lui Marius Măldărășanu, antrenorul lui Hermannstadt, și are încredere că echipa sa favorită va urca în clasament cât mai mult. 


Viorel Hizo știe cine e patronul „top-class” din Superliga României 


Mână forte în vestiare înțesate cu jucători cu personalitate, Viorel Hizo a fost mereu perceput drept un tehnician care reușea să impună o disciplină strictă. O calitate importantă cu care a impresionat mereu Viorel Hizo a fost și capacitatea sa de a nu se lăsa influențat de patronii formațiilor la care a activat mai ales că a pregătit grupări cu finanțatori care aveau mereu ceva de spus în privința felului în care jucau echipele. 


Dintre patronii actuali din Liga 1, Hizo are cuvinte de laudă pentru omul de afaceri Dan Șucu, implicat la Rapid de peste un an. Șucu a izbutit alături de Victor Angelescu să formeze o echipă cu un lot valoros. Mai mult, a avut reacție când portarul Horațiu Moldovan a plecat la Atletico Madrid, transferând un goalkeeper apropiat ca valoare, Marian Aioani de la Farul. 


“Eu am lucrat cu conducători care au avut personalitate mare. Cu George Copos, cu domnul Porumboiu, cu domnul Ștefan (n.r.: – Gheorghe Ștefan, de la Ceahlăul). Am lucrat cu conducători care își puteau impune oricând punctul de vedere și care au muncit alături de antrenor ca să facă echipă. Domnul Șucu face o treabă extraordinară la Rapid. În primul rând pentru că finanțează și pentru că a creat acea bază de antrenament”, a declarat Viorel Hizo, potrivit Sport Total FM. 


Rapid e locul 3 după 24 de etape, cu 42 de puncte, la egalitate cu CFR (locul 2, tot 42 de puncte, dar cu golaveraj superior). Lider e FCSB, cu 51 de puncte. Etapa viitoare, formația pregătită de Cristiano Bergodi va întâlni CFR (sâmbătă, de la 21:15, în deplasare). 


De-a lungul carierei, antrenorul sibin le-a pregătit pe Inter Sibiu, Rapid, Dinamo, Ceahlăul, Progresul, FC Brașov, Farul, FC Vaslui, U Cluj sau Pandurii în România, dar si pe Congqing Dangdai din China.
Source link

Share This Article