Ucrainenii susțin că au lovit un aerodrom din Crimeea

admin

Ucrainenii susțin că aviația a lovit un aerodrom din Crimeea. Este vorba despre o bază aeriană care a fost utilizată de ucraineni înainte de a fi ocupată de Rusia. Rușii spun că baza nu a fost lovită direct ci doar de resturile unei rachete doborâte de apărarea antiaeriană, potrivit Sky News.

Armata ucraineană a lovit un aerodrom din Crimeea ocupată de ruși, a declarat comandantul forțelor aeriene ucrainene Mykola Oleshchuk, conform mediafax.

Brigada 204 de Aviație din Sevastopol a efectuat o lovitură asupra aerodromului Belbek, pe care unitatea l-a folosit ca bază înainte ca Rusia să anexeze peninsula, a mai spus Oleshchuk. Comandantul a prezentat și un videoclip în care se aud mai multe explozii și se ridică fum gros deasupra unor clădiri.

Rușii, însă, anunță că au doborât 20 de rachete care vizau Crimeea. Trei au fost doborâte deasupra Mării Negre, a transmis Ministerul rus al Apărării. Fragmente de rachete ucrainene au căzut pe teritoriul unei unități militare, dar incidentul nu a provocat daune „echipamentelor de aviație”, a precizat ministerul rus.

Informațiile oferite de ucraineni și ruși nu au putut fi verificate din surse independente.Source link

Share This Article
servere vps gazduire web servere dedicate