Trucul inedit care ajută plantele să înflorească mai repede și să reziste mai mult

admin

Dacă vrei ca plantele din casă să înflorească mai repede, atunci trebuie să știi că există un truc inedit pentru acest lucru. Soluția se prepară rapid din câteva ingrediente care sunt la îndemâna oricui.

Ingredientele pentru soluție:

– două coji de banane
– o cană de orez
– doi litri de apă.

Cum se prepară:

Se taie cojile de banane în bucăți mici, apoi se pun la fiert într-un litru de apă. Lasă amestecul să fiarbă pentru a extrage substanțele nutritive din coajă. În timp ce cojile fierb, orezul se pune la înmuiat și se va lăsa în apă timp de 24 de ore pentru a elibera substanțele nutritive în apă.

După ce ambele lichide au fost pregătite, oprește focul și lasă cojile de banane să se odihnească timp de încă o zi. Apoi se vor amesteca cele două lichide și se strecoară pentru a elimina orezul și coaja bananelor. Transferă apoi amestecul într-un recipient cu pulverizator. Este recomandat să folosești această soluție la intervale de 15 zile, timp de o lună, pentru a stimula înflorirea rapidă a oricărui tip de plantă.

Obiectul care îți distruge plantele din casă

În perioada iernii, anumite obiecte din casă pot face mult rău plantelor. Printre acestea se numără și  încălzirea în pardoseală. Același efect îl pot avea însă și caloriferele, atunci când emană prea multă căldură.

Plantele devin stresate atunci când li se încălzește rădăcina, iar oscilația de temperatură poate să le dea un șoc. Tocmai din acest motiv, ideal este să pui plantele pe un raft sau pe o comodă. O altă alegere poate fi un ghiveci pentru plante suspendate.

Aceeași regulă se aplică și în cazul sobelor sau a unui șemineu. Plantele au nevoie de o temperatură echilibrată. Pentru a avea flori sănătoase, este bine să ne asigurăm că în casă nu este nici prea cald și nici prea frig.

SURSA FOTO: Social Media

Absolventă a Facultății de Filozofie și Știinte Politice, Master în Marketing politic și Comunicare. Redactor și reporter la Antena Stars,……Sursa Ciao

Share This Article