Trucul ieftin care te scapă de părul gras în 5 minute. N-o să mai dai banii pe șampoane scumpe

admin

Atunci când glandele sebacee de la nivelul scalpului secretă prea mult sebum, podoaba capilară poate căpăta un aspect murdar. Există, însă, un ingredient banal din bucătărie care te scapă de părul gras în doar 5 minute!

În multe cazuri, genetica este responsabilă pentru părul gras. Totuși, un rol important îl joacă stresul și  alimentația nesănătoasă. Părul gras este, de asemenea, asociat cu modificări hormonale în pubertate sau în timpul sarcinii. Până la 25% din populația adultă se confruntă cu problema părului gras.

Prin urmare, trebuie să evitați uscarea regulată cu aer fierbinte, precum și pieptănarea frecventă a părului cu degetele. De asemenea, evitați mâncarea nedorită, limitați alimentele grase și, de asemenea, alimentele prea sărate, dulci și condimentate. Un regim regulat de băut apă și odihnă sunt, de asemenea, importante. Dar există, totuși, și un remediu banal și ieftin care poate rezolva problema.

Trucul ieftin este oțetul de mere, care se găsește în orice bucătărie și care are numeroase beneficii. Are proprietăți astringente și antibacteriene ce ajută la curățarea scalpului și la reglarea producției de sebum. Pentru a prepara rețeta minune ai nevoie doar de câteva lucruri: o cană de apă călduță, 2-3 linguri de oțet de mere, de preferat organic, nediluat și nefiltrat.

Cum se prepară

Amestecă oțetul cu apă călduță într-un recipient. După ce te-ai spălat pe păr cu produsele obișnuite, folosește amestecul pentru a te clăti. Aplică uniform pe scalp, dar și pe lungimea părului. Masează scalpul timp de 2-3 minute, apoi lasă-l să acționeze în jude 5 minute. La final, clătește cu apă caldă pentru a elimina oțetul.

Poți repeta procedura o dată sau de două ori pe săptămână pentru a scăpa de părul gras. De altfel, oțetul de mere îi va reda acestuia strălucirea naturală și totodată previne apariția mătreții.

SURSA FOTO: Social Media

Absolventă a Facultății de Filozofie și Știinte Politice, Master în Marketing politic și Comunicare. Redactor și reporter la Antena Stars,……Sursa Ciao

Share This Article
servere vps gazduire web servere dedicate