SUA nu are planuri de a sancţiona oficiali guvernamentali din Israel

admin
media 168481045469295000.png

Nu există planuri, în prezent, de a viza vreun oficial israelian cu sancţiuni economice, a arătat Casa Albă, după ce administraţia a anunţat un nou ordin executiv care se referă la patru persoane acuzate de comiterea de violenţe sau intimidări în West Bank, potrivit CNN.

”Nu există planuri de a viza cu sancţiuni oficiali guvernamentali israelieni, la acest moment”, a declarat jurnaliştilor purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate, John Kirby.

”Acesta a fost un set iniţial de numiri, nu voi previziona dacă vor mai fi sau nu se va merge mai departe, dar este un instrument nou şi vom analiza folosirea acestuia aşa cum se cuvine”, a adăugat el.

Axios a relatat, joi, că administraţia a luar în considerare să sancţioneze miniştri ultra-conservatori din guvernul israelian, între care ministrul pentru Securitate Naţională Itamar Ben Gvir şi ministrul de Finanţe Bezalel Smotrich, ambii fiind susţinători vocali ai relocării palestinienilor din Gaza pentru a lăsa loc coloniştilor israelieni.

Ben Gvir a făcut demersuri pentru înarmarea civililor israelieni în urma atacului Hamas din 7 octombrie şi, potrivit The New York Times, a promis 10.000 de arme oraşelor şi localităţilor din Israel, inclusiv coloniilor israeliene din teritoriul palestinian.Source link

Share This Article