Stațiunea din România care a devenit vedetă pe Netflix: nu este vizitată de români, dar străinii sunt fascinați

admin

România are multe locuri fascinante, dar care nu sunt puse în valoare așa cum ar trebui. Britanicul Charlie Ottley, cel care realizează documentarul Flavours of Romania a descoperit ”comoara” numită stațiunea Colibița.

„Ziua de astăzi este o mare descătușare pentru mine și pentru echipa mea, la capătul a mai mult de un an de când am pornit la drum pentru realizarea acestui nou sezon. A fost greu, dar a meritat. După toți acești ani România încă mă surprinde, de cele mai multe ori într-un mod foarte plăcut.

Avem tradiții, cultură gastronomică, costume unice, peisaje care-ți taie respirația și oameni cu povesti fascinante. Filmările au fost realizate în premieră cu un anumit tip de drone. Pe lângă noi locuri vizitate, am căutat să și revin în anumite decoruri în care am mai fost, tocmai pentru a vedea cum au evoluat sau involuat în ultimii ani. A durat mai mult decât ne-am așteptat, însă m-am bucurat, mai ales că România este o țară a tuturor celor patru anotimpuri”, declara Charlie Ottley, la premiera seriei documentar.

Unde este așezată Colibița

Colibița este un sat în comuna Bistrița Bârgăului din județul Bistrița-Năsăud. Localitatea este așezată pe Valea Bistriței, între Munții Bârgău și Munții Călimani, pe malul lacului Colibița, numit și „Marea de la Munte”.

Lacul Colibița are o suprafață de 270 de hectare, o lungime de 13 kilometri și este situat la o altitudine de 900 de metri.

Stațiunea Colibița se afla în urmă cu ani de zile pe locul lacului cu același nume.Source link

Share This Article