Ruptură fără precedent între Polonia și SUA! Donald Tusk a răbufnit: ‘Să vă fie rușine!’

admin
media 150175823529674000.jpg

Premierul polonez Donald Tusk i-a criticat pe senatorii republicani din SUA pentru că nu sprijină o lege care include un pachet masiv de ajutoare pentru Ucraina, relatează Rador Radio România.

Reacţia lui Tusk a venit după ce cancelarul german, Olaf Scholz, a avertizat că o eventuală victorie a Rusiei în Ucraina ar reprezenta o lovitură puternică la adresa ordinii mondiale liberale.

Donald Tusk le-a transmis senatorilor republicani americani că ar trebui să le fie ruşine de ei înşişi. „Dragi senatori republicani americani, Ronald Reagan, care a ajutat milioane dintre noi să ne recâștigăm libertatea și independența, trebuie că se răsuceşte astăzi în mormânt. Să vă fie rușine” – a scris Tusk pe reţeaua X.

Despre ce sume e vorba

Acestea sunt declaraţii foarte puternice, care vor fi cu siguranţă salutate de Administraţia de la Kiev, însă aceasta din urmă are nevoie mai degrabă de ajutoarele de miliarde de dolari promise de SUA şi care sunt acum blocate din cauza disputelor politice interne de acolo, arată sursa citată.

Tusk a lansat criticile respective după ce Senatul american a blocat un proiect de lege bipartizan de 118 miliarde de dolari, care viza frontiera dintre SUA şi Mexic și sprijinirea Ucrainei. Proiectul de lege ar fi trebuit să ofere 60 de miliarde de dolari drept asistență militară pentru statul ucrainean



Source link

Share This Article
servere vps gazduire web servere dedicate