Rezervele de gaze din Europa, sub 69%. Cum stau lucrurile în privința furnizării de gaze prin Ucraina

admin
media 167417390924510500.png

Rezervele de gaze din instalațiile europene de stocare subterană a gazelor (UGS) au scăzut sub 69%, retragerea totală din instalațiile UGS europene apropiindu-se de 37,5 miliarde de metri cubi de la începutul sezonului de încălzire. Între timp, Gazprom furnizează gaz pentru Europa prin Ucraina în volum de 42,4 milioane de metri cubi pe zi prin stația de pompare a gazelor Sudzha, scrie tass.com.

„Gazprom furnizează gaze rusești pentru tranzit pe teritoriul ucrainean în volumul confirmat de partea ucraineană prin stația de pompare a gazelor Sudzha de 42,4 milioane de metri cubi începând cu 6 februarie. Solicitarea pentru stația de pompare a gazelor Sokhranovka a fost respinsă”, a spus un reprezentant Gazprom. Anterior, Operatorul Sistemului de Transport al Gazelor din Ucraina (GTSOU) a confirmat cererea de pompare a acestui volum de gaz.

În ziua precedentă, pomparea a fost de 42,3 milioane de metri cubi.

Ucraina, singurul punct de legătura cu gazul rusesc

Linia de tranzit prin Ucraina rămâne singura rută de aprovizionare cu gaz rusesc către țările din vestul și centrul Europei. Pomparea prin Nord Stream a fost complet suspendată.

Retragerea de gaze din instalațiile UGS europene s-a ridicat la 4 februarie la 319 milioane de metri cubi, potrivit datelor furnizate de Gas Infrastructure Europe (GIE). Între timp, pomparea a totalizat 75 de milioane de metri cubi.

Sezonul de încălzire în Europa a început pe 7 noiembrie 2023, țările UE retrăgând de atunci 37,42 miliarde de metri cubi de gaze din instalațiile UGS. Instalațiile UGS europene sunt în prezent pline cu 68,92% (cu 13,72 puncte procentuale mai mare decât media de la această dată în ultimii cinci ani), cu 75,95 miliarde de metri cubi de gaz stocați în ele. Livrările de GNL de la terminale către sistemul european de transport de gaze au scăzut

considerabil pe fondul creșterii temperaturilor. Instalațiile pentru regazificarea gazului lichefiat și pomparea în continuare a acestuia în conductele europene sunt încărcate cu 45% din capacitatea lor acum. Prețul de achiziție a gazului a fost în medie de 337 de dolari la 1.000 de metri cubi în Europa în ianuarie și a fost de aproximativ 323 de dolari în februarie.



Source link

Share This Article
vape reincarcabil vape tigari electronice magazin tigari electronice vape reincarcabil vape tigari electronice magazin tigari electronice servere vps gazduire web servere dedicate