Rețeta de prăjitură cu mere a Elwirei Petre. Ingredientul secret care-i dă gustul perfect!

admin
prajitura cu mere alune si topping de smantana.jpg

Dacă ți-e poftă de ceva dulce și gustos, atunci trebuie să prepari neapărat prăjitura cu mere a Elwirei Petre. Iată ingredientul secret care-i dă gustul perfect!

Merele, mai ales dacă sunt consumate cu tot cu coajă, sunt bogate în fibre, polifenoli și alți nutrienți care susțin sănătatea inimii. Numeroase studii au asociat consumul de mere cu un risc mai mic de a suferi de boli de inimă. Aceste fructe sunt o sursă bună de pectină, o fibră solubilă care poate îmbunătăți digestia. Pectina este, de asemenea, recunoscută ca fiind un prebiotic care favorizează creșterea și activitatea bacteriilor bune din intestin.

De asemenea, merele sunt bogate în apă și fibre, dar au un conținut scăzut de calorii, ceea ce poate ajuta la scăderea în greutate. Totodată sunt bogate în antioxidanți, care pot scădea riscul de apariție a cancerului prin neutralizarea radicalilor liberi. Mai mult, studiile arată că fitochimicalele din mere pot ajuta la încetinirea creșterii celulelor canceroase și la împiedicarea înmulțirii lor.

Acum că știi câte beneficii au merele, e musai să pregătești rețeta delicioasă de prăjitură cu mere a Elwirei Petre. Iată de ce ai nevoie!

Ingrediente:

– 4 ouă;

– 200g zahăr;

– 30ml ulei;

– zahăr vanilinat;

– 300g făină;

– praf de copt;

– coaja de la o lămâie;

– 2 lingurițe zeamă de lămâie;

– 2-3 mere rase pe răzătoarea mare;

– scorțișoară.

Mod de preparare:

Într-o oală punem 4 ouă + 200 g zahăr + zahăr vanilinat (după preferință) + 30 ml ulei (care vă place). Amestecăm bine.

În altă oală punem 300 g faină + praf de copt + coaja de la o lămâie (lămâia preferabil bio, cojile citricelor sunttratate și nu se consumă în mod obișnuit) + 2 lingurițe zeamă de lămâie

Cele 2 amestecuri se unesc, adăugam 2-3 mere rase pe răzătoarea mare și asezonate cu un pic de zahăr și scorțișoară

Turnăm într-o tăviță și decorăm cu bucățele de măr. Lăsăm la cuptor 40-50 minute, la 180 grade.
Poftă bună, sper să vă placă!
„, a scris Elwira Petre, pe Instagram.

SURSA FOTO: Social Media

Absolventă a Facultății de Filozofie și Știinte Politice, Master în Marketing politic și Comunicare. Redactor și reporter la Antena Stars,……Sursa Ciao

Share This Article
servere vps gazduire web servere dedicate