Posturile TV care pot dispărea de pe micile ecrane! CNA vrea să le elimine 5 canale cunoscute

admin
WhatsApp Image 2024 02 01 at 12.22.02.jpeg

Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) au anunţat recent că cinci dintre posturile TV naționale ar putea să fie eliminate din grilă. Află în rândurile de mai jos care este motivul, dar şi ce televiziuni ar putea dispărea de pe micile ecrane.

În fiecare an, membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) analizează lista must carry a televiziunilor care se declară libere la retransmisie. Anul acesta, după mai multe cercetări, este prima dată când s-ar putea lua decizii dure. Motivul? Ei bine, unele televiziuni nu și-au măsurat audienţele pe întreg anul 2023. Din acest motiv, riscă să fie eliminate de pe listă.

Ce înseamnă lista must carry

Lista must carry se referă la posturile TV ce sunt preluate în mod obligatoriu de către companiile de cablu, în limita a 25% din grilă. În fiecare an, au existat televiziuni care au ales să intre în măsurătorile de audiență doar în luna decembrie, astfel încât să poată fi alese pe lista must carry.

Acest obicei a fost contestat de membrii CNA, însă până acum nu s-a luat nicio decizie în acest sens pentru că potrivit legii, o astfel de schimbare nu este în atribuţia forului. Concret, CNA trebuie doar să ia la cunoștință lista must carry, apoi să o publice pe site, însă fără a intervenit pentru a scoate sau a adăuga televiziuni.

Care sunt televiziunile ce ar putea să dispară de pe lista must carry 

Ca în anii precedenți, și în anul curent s-a ridicat problema televiziunilor care au măsurat audiența doar în ultima lună. Este vorba despre cinci astfel de posturi TV:

  • Prima News, care a intrat în măsurători pe 23 ianuarie 2023;
  • Info Romania HD, care a intrat în măsurători pe 1 decembrie 2023;
  • Aleph Business, din 1 septembrie 2023;
  • Profi 24, din 1 decembrie;
  • Zoom TV, din 9 ianuarie.

 

Sursă foto: colaj CIAO

 

S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,……Sursa Ciao

Share This Article