‘Nu pot să-mi dau cu părerea / Vreau să vorbim de agricultură’

admin

„Nu pot să-mi dau cu părerea”, „nu mă afectează cu nimic” sau „vreau să vorbim de agricultură” – sunt răspunsurile ministrului Agriculturii, parlamentarul Florin Barbu, la întrebările legate de atacul cibernetic la Camera Deputaților.

Florin Barbu a fost întrebat, miercuri, dacă i-au fost furate date în urma breșei de securitate și ce părere are despre această situație.

„Nu am nicio informație, nu am primit nicio informație, nu m-a anunțat nimeni că au fost luate date în momentul de față. Dacă aveți dumneavoastră informații, eu nu știu”, a răspuns Barbu.

Întrebat mai departe cum i se pare această breșă de securitate, ministrul a răspuns: „vreau să vorbim de agricultură”.

Jurnalista a insistat cu întrebarea, în condițiile în care atacul cibernetic l-a afectat pe ministru, în calitate de parlamentar.

„V-am spus, nu am aceste informații. Nu știu dacă am fost vizat”, a răspuns și ministrul.

A umat o altă întrebare despre subiect, dar Barbu a spus doar: „Deci nu pot să vă dau acest răspuns. Îl rog pe colegul meu să vă dea răspuns pe partea de securitate cibernetică”. Când i s-a atras atenția că întrebarea îi este adresată în calitate de parlamentar, Barbu a spus: „nu pot să-mi dau cu părerea, că nu am aceste atribuții. În momentul de față pe mine nu mă afectează cu nimic”.

O breşă de securitate cibernetică a avut loc la Camera Deputaţilor, iar în acest moment nu există nicio solicitare de răscumpărare a datelor, preciza, luni, Secretariatul general al Camerei.Source link

Share This Article