Ministrul francez de Interne, Gérald Darmanin, întâlnire de lucru la Paris pentru omologul său britanic, James Cleverly / Tema discuțiilor

admin

Ministrul francez de Interne, Gérald Darmanin, l-a invitat pe omologul său britanic, James Cleverly, marţi seară la Paris pentru o reuniune de lucru, notează AFP, citat de Agerpres.

Într-un mesaj postat pe X, Gérald Darmanin a enumerat subiectele întâlnirii lor, citând fără comentarii „lupta împotriva imigraţiei ilegale în Canalul Mânecii, „securitatea Jocurilor Olimpice” şi „lupta împotriva terorismului, radicalizării şi criminalităţii cibernetice”.

„Vom face faţă numeroaselor provocări comune împreună, continuând excelenta cooperare franco-britanică”, a adăugat el.

Lupta împotriva imigraţiei ilegale

La rândul său, noul ministru de interne britanic a insistat într-un comunicat asupra importanţei luptei împotriva imigraţiei ilegale, subiect care se anunţă a fi una dintre temele majore ale campaniei pentru alegerile legislative prevăzute anul acesta.

El a subliniat necesitatea sporirii eforturilor comune pentru a preveni traversările ilegale ale Canalului Mânecii de către migranţii care doresc să ajungă pe coastele Angliei, după reducerea bruscă a traversărilor în 2023 faţă de 2022, care înregistrase un record.

În 2023, 29.437 de migranţi au traversat Canalul Mânecii, faţă de 45.774 în 2022, potrivit datelor Ministerului de Interne britanic publicate la începutul lui ianuarie. Bilanţul din 2023 rămâne însă al doilea cel mai mare înregistrat vreodată, superior celui din 2021 (28.526).Source link

Share This Article