Mi-ar fi plăcut ca în loc să se plimbe cu politicienii pe stradă să fie atent la ce citeşte în soluții

admin
media 151030288818730900.jpg

Marius Voineag, atac direct la fostul șef al DNA Militar: Mi-ar fi plăcut ca în loc să se plimbe cu politicienii pe stradă să fie atent la ce citeşte în soluţii

Procurorul – şef al DNA, Marius Voineag, a declarat că din punctul său de vedere în dosarul Ferma Dacilor, clasat de Serviciul pe Militari al DNA, procurorii nu şi-au făcut iniţial treaba, anunță Mediafax.

Şeful DNA a susţinut că viza pe clasarea iniţială a dosarului a fost dată chiar de fostul şef al Serviciului Militar al DNA, Liviu Lascu, procuror pe care Secţia de Procurori a CSM l-a schimbat din funcţie, la propunerea lui Voineag.

Ce spune procurorul-șef al DNA

Ulterior, clasarea din dosarul Ferma Dacilor a fost infirmată chiar de procurorul – şef al DNA, în prezent aşteptându-se decizia instanţei în ceea ce priveşte redeschiderea cazului.

„Nu neg că este un punct slab pe care îl avem (n.r. Serviciul pe Militari al DNA). Se pare că este o chestiune care vizează greutatea de a face investigaţii în zona aceasta militară. Sunt mai multe filtre de legalitate în zona militară şi atunci lucrurile ajung să fie probate ca încălcări mult mai greu, mult mai rar. Dar am văzut dorinţă din partea unor colegi de-ai noştri de la Serviciul Militar, au deschis cauze ceva mai complexe – cu EGov – eu cred că au fost animaţi de bune intenţii.

Noi în dosarul Ferma Dacilor am şi făcut o infirmare. Ferma Dacilor a fost un dosar care a stat la noi vreo 2 ani şi jumătate în urmărire penală şi a fost clasat şi vizat chiar de către fostul procuror şef al Serviciului pe militari. Da (n.r. domnul Lascu). Mi-ar fi plăcut ca în loc să se plimbe cu politicienii pe stradă să fie mai atent la ce citeşte în soluţiile acelea. Pentru că poate am fi preîntâmpinat. Dacă pe zona de ISU, la momentul respectiv, se făcea cercetarea aceea penală până la capăt, corespunzător, poate aveam întreruptă activitatea la Ferma Dacilor. Nu ştiu, zic şi eu.

Clasarea pe Ferma Dacilor am infirmat-o destul de abrupt, am infirmat-o chiar eu, şi vă spun că din punctul meu de vedere nu s-a lucrat în cauza respectivă. Sper să ne confirme redeschiderea dosarului instanţa şi o să vedeţi ceva mişcări pe speţa respectivă”, a declarat Marius Voineag.

Incendiul puternic petrecut la finalul anului trecut la Pensiunea Ferma Dacilor a dus la decesul a opt persoane, inclusiv copii. Cazul se află şi în investigarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.Source link

Share This Article