La început de an, românii au fost mai interesați să cumpere proprietăți decât să închirieze

admin

Începutul anului marchează o tendință crescătoare în preferințele românilor pentru proprietățile de vânzare față de cele de închiriat, comparativ cu anul anterior.

Conform datelor Storia, platforma de imobiliare lansată de OLX, utilizatorii au realizat cu 56% mai multe contactări (interacțiuni între utilizatori și cei care publică anunțuri) pentru proprietățile de vânzare comparativ cu aceeași lună a anului anterior.

Proprietățile de închiriat au înregistrat o creștere a interacțiunilor de doar 1%, comparativ cu ianuarie 2023, și cu 15% față de luna decembrie 2023.

Interesul utilizatorilor pentru ofertele de vânzare și închiriere

Interesul utilizatorilor pentru proprietățile de vânzare a înregistrat o creștere semnificativă în ianuarie 2024.

Cei care au fost în căutarea unui apartament de vânzare au realizat cu 61% mai multe contactări pe platformă față de aceeași lună a anului trecut și cu 33% mai multe față de luna decembrie 2023.

În același timp, interacțiunile pentru casele de vânzare au crescut cu 45% față de luna ianuarie 2023 și cu 32% față de decembrie 2023.

Pe lângă proprietățile de locuit, s-a remarcat o creștere notabilă a interesului pentru terenuri. Cei interesați de achiziția terenurilor au realizat cu 13% mai multe contactări față de ianuarie 2023 și cu 45% mai multe decât în luna anterioară.Source link

Share This Article