Încă un general rus, ucis de forțele ucrainene

admin
media 169647910223102400.jpg

Un general rus a fost ucis, pe 31 ianuarie, în timpul atacului asupra aerodromului Belbek din Crimeea, peninsulă ucraineană ocupată temporar de Rusia, notează RBC, potrivit Rador Radio România.

Potrivit canalului de Telegram „Vânt crimeean”, care citează mai multe conturi publice ruseşti, 10 militari ruși au fost lichidați în atacul respectiv, inclusiv comandantul escadrilei de aviație, generalul-locotenent Aleksandr Tatarenko. Informațiile din surse deschise indică faptul că generalul avea 63 de ani, a slujit în armată în Orientul Îndepărtat, în Ural, în Siberia și în regiunile nordice ale Rusiei. În 2016, Tatarenko a fost numit comandant al corpului 14 al Forțelor Aeriene şi de Apărare Antieriană din Districtul Militar Central al Federației Ruse.

Pe 31 ianuarie, în Crimeea ocupată, au avut loc mai multe explozii, iar ruşii au raportat că peninsula ar fi fost atacată cu 20 de rachete. Ocupanţii susţin că ar fi reuşit să doboare rachete respective. Ulterior, comandantul Forțelor Aeriene ale Ucrainei, Mikola Oleşciuk, a sugerat că Forțele Armate ucrainene au lovit aerodromul Belbek din Crimeea.Source link

Share This Article