FRH a anunțat cine va fi noul selecționer al naționalei României

admin

SPORT.RO

Data publicarii: Miercuri 31 Ianuarie 2024, 14:13

Data actualizarii: Miercuri 31 Ianuarie 2024, 14:13


“Cel mai important este handbalul românesc. Eu vreau să ajut şi cred că decizia mea nu este de acum, am vorbit cu preşedintele că sunt obosit. Cred că în martie anul trecut am vorbit despre asta. Sunt aici pentru a ajuta, dar cred că avem nevoie de o schimbare, să înceapă alt ciclu la naţională”, a declarat Pascual.


Constantin Din: ”Xavi Pascual va fi alături de noi”


Preşedintele FR Handbal, Constantin Din, a declarat că schimbarea antrenorului vine chiar la propunerea lui Xavi Pascual.


Eu personal ca preşedinte sunt foarte mulţumit de modul în care şi-a făcut datoria pentru echipa naţională masculină. Cred că implicarea dânsului în handbalul românesc a înseemnat bazele redresării handbalului românesc. A pus bazele unei fundaţii solide în reconstrucţia handbalului masculin. Îi mulţumesc pentru ceea ce a reuşit să facă pentru această echipă. 


Au existat discuţii despre renunţarea domnului Xavier Pascual. Indiferent ce se va întâmpla în următoarea perioadă, domnul Xavier Pascual va fi alături de noi, are ce sfaturi să ne dea în continuare. Această decizie s-a luat la propunerea domnului Xavi Pascual, spre binele echipei naţionale. Domnul Pascual este sută la sută alături de handbalul românesc”, a spus Din.


Am luat decizia ca pentru următoarea perioadă în activitatea echipei naţionale să se ocupe domnul antrenor George Buricea, a precizat preşedintele FRH.


”Domnul George Buricea va fi selecționer”


“În acest moment selecţionerul este Xavi Pascual. Domnul George Buricea va fi. Urmează să se întâmple nişte contracte, nişte hârtii, nişte negocieri. Domnul Pascual va rămâne consilier tehnic. Se retrage din a fi antrenorul principal al echipei naţionale. Nu va mai fi antrenorul echipei naţionale. Este o relaţie de colegialitate şi încercăm să obţinem de la fiecare în parte maxim pentru binele acestei echipe naţionale. 


Frâiele probabil vor fi preluate de George Buricea. În acest moment nu există un contract. Antrenor avem acum, este sub contract domnul Pascual. Urmează ca după această conferinţă de presă să demarăm procesul actelor prin care Xavi Pascual îşi încetează contractul şi domnul Buricea va prelua naţionala”, a mai declarat Din.


Constantin Din a precizat că decizia cu privire la Pascual a fost luată de comun acord cu antrenorul. “Împreună am luat decizia să încheiem activitatea acum. E mai bine să ne oprim acum această şansă unui alt antrenor. Am încercat să îl conving să nu renunţe.


Am înţeles împreună că e mai bine aşa pentru echipa naţională. Au fost şi alte nume pe listă, ne-am cosultat cu domnul Xavi Pascual. Buricea va rămâne antrenor şi la Constanţa pentru că are contract acolo”.


Naţionala de handbal masculin a României se va duela cu reprezentativa Cehiei, în faza play-off europeană a Campionatului Mondial din 2025. Meciurile vor avea loc tur-retur, între 8-12 mai 2024.


La Campionatul European din Germania, tricolorii au pierdut toate cele trei partide disputate în grupa B – 21-34 cu Austria, 24-36 cu Spania şi 25-31 cu Croaţia.


News.roSource link

Share This Article
servere vps gazduire web servere dedicate