Fostul antrenor de la Rapid, finalist la Cupa Africii: s-a bucurat pentru 2-0 în minutul 87, dar a ajuns la penalty-uri!

admin
fostul antrenor de la rapid finalist la cupa africii s a bucurat pentru 2 0 in minutul 87 dar a ajuns 1 size6.jpg

SPORT.RO

Data publicarii: Miercuri 07 Februarie 2024, 22:03

Data actualizarii: Miercuri 07 Februarie 2024, 22:16


Jose Peseiro (63 de ani) a reușit o primă performanță pe banca naționalei Nigeriei. Fostul antrenor de la Rapid i-a calificat pe „super-vulturi” în finala Cupei Africii, unde se vor bate pentru trofeu cu învingătoarea semifinalei dintre Coasta de Fildeș și RD Congo.


Nigeria s-a calificat în finala Cupei Africii, după un meci dramatic cu Africa de Sud


În fața Africii de Sud, Nigeria a deschis scorul în meciul disputat la Bouaké prin William Troost-Ekong, care a transformat un penalty în minutul 67. Oamenii lui Peseiro sărbătoreau deja victoria după ce Victor Osimhen a înscris, în minutul 87, doar că reușita atacantului de la Napoli a fost anulată de VAR pentru ofsaid.


Imediat, Africa de Sud a obținut un penalty, în minutul 90. Teboho Mokoena a transformat lovitura de la 11 metri, a făcut 1-1 și partida s-a dus până la urmă în prelungiri, deși sud-africanii au dominat copios finalul timpului regulamentar. În prelungiri nu s-a marcat, deși Kekana, de la sud-africani, a văzut cartonașul roșu în minutul 115 pentru un fault în postura de ultim apărător.


S-a ajuns la loviturile de departajare, unde nigerienii au fost mai preciși. Sud-africanii au ratat de două ori, „super-vulturii” doar o dată și Nigeria a câștigat cu 4-2.


Jose Peseiro, salariu de 70.000 de euro în Nigeria


Peseiro este pe banca Nigeriei din mai 2022 și a fost criticat dur de presa locală din cauza rezultatelor modeste obținute până la acest turneu. În preliminariile Mondialului din 2026, „super-vulturii” au pornit cu două egaluri, în fața celor din Lesotho (1-1) și Zimbabwe (1-1).


Portughezul a pornit cu stângul și la această Cupă a Africii, cu un 1-1 în fața reprezentativei din Guineea Ecuatorială. La finalul acelui meci, Peseiro a avut un discurs tip Gigi Becali. „Dumnezeu îți dă și Dumnezeu îți ia! Să sperăm că Dumnezeu ne va da următorul meci”, a declarat tehnicianul lusitan.


Peseiro, care câștigă 70.000 de euro pe lună la Lagos, a redresat situația în următoarele meciuri. Nigeria a trecut de Coasta de Fildeș (1-0) și Guineea-Bissau (1-0) și a câștigat grupa A. În optimi, „super-vulturii” au trecut cu 2-0 de Camerun, iar în sferturi a venit un alt 1-0, cu Angola.


Echipe de start:


Nigeria: Nwabali, Ekong, Ajayi, Bassey, Aina, Onyeka, Iwobi, Osayi-Samuel, Lookman, Simon, Osimhen

Antrenor: Jose Peseiro


Africa de Sud: Williams; Mvala, Xulu, Kekana, Modiba, Sithole, Mokoena, Zwane, Mudau, Tau, Makgopa

Antrenor: Hugo BroosSource link

Share This Article