conține o cantitate uriașă de droguri

admin
https www.cancan.ro wp content uploads 2022 04 supermarket sursa foto pixabay.webp.webp

Inspectorii sanitar-veterinari au luat măsuri urgente după ce au descoperit o situaţie alarmantă în mai multe magazine. Un produs a fost retras de pe rafturi după ce s-a constatat că pungile respective, comercializate în județul Alba, conțineau o cantitate nepermis de mare de opiu.

În urma notificărilor primite prin sistemul de alertă rapidă pentru alimente şi ulterior cu ajutorul investigațiilor efectuate de specialiști, s-a constatat că în unele magazine din județul Alba erau comercializate pungi cu semințe de mac ce nu îndeplineau standardele necesare pentru a fi achiziționate de consumatorii români.

74 de kilograme de mac au fost retrase de pe piață

Această descoperire a condus la retragerea imediată a 74 de kilograme de semințe de mac de pe piață. Acum autoritățile au început investigații pentru a identifica sursa acestei erori.

Cultivarea şi prelucrarea seminţelor de mac se face după obținerea unei autorizații speciale, iar toate procedurile sunt supuse unor reglementări stricte. În urma acestor evenimente, autoritățile au intensificat controalele și au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare totală de 120.000 de lei în prima lună a anului curent.

„În luna ianuarie, urmare a unei notificări primite prin Sistemul de Alertă Rapidă pentru Alimente și Furaje (SRAF – instrument prin care se realizează un schimb de informaţii între Autorităţile Competente Centrale pentru alimente şi furaje din cadrul Statelor Membre), a fost retrasă de la comercializare o cantitate de 74 de kilograme de semințe de mac de la unități de vânzare cu amănuntul. În cazul semințelor de mac s-a constatat depășirea limitei maxime admise de alcaloizi de opiu”, a anunțat DSVSA Alba.

 

Sursă foto: social media

S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,……Sursa Ciao

Share This Article