Cel mai mare supermarket din România dispare! Ce companie l-a cumpărat și în ce se transformă

admin
Deschidere Carrefour Hiper Arad 0.jpg

Cel mai mare supermarket din România dispare! Carrefour anunță finalizarea tranzacției cu Grupul Louis Delhaize și preluarea tuturor activităților brandului Cora din România. În plus față de cele 10 hipermarketuri și 9 magazine de proximitate. Carrefour devine și angajatorul celor peste 2000 de lucrători care au asigurat activitatea Cora în România.

În perioada următoare, hipermarketurile și magazinele de proximitate nou achiziționate vor intra într-un proces treptat de rebranding. Care urmează să fie finalizat la sfârșitul anului 2024. Hipermarketurile vor rămâne deschise, pe cât posibil, pe parcursul procesului. Iar magazinele de proximitate vor fi închise o perioadă scurtă de timp. Pentru a fi rapid adaptate la formatul Carrefour Express.

Cel mai mare supermarket din România dispare!

Hipermarketurile Cora vor începe procesul de transformare la finalul anului 2023, atunci când se va lansa și campania Cora devine Carrefour, menită să vină în ajutorul consumatorilor și să îi familiarizeze cu noile beneficii.

Experiența actuală a clienților Cora va evolua treptat către universul Carrefour. Aceștia vor face cunoștință cu produsele și furnizorii deja consacrați, cu produsele locale, expertiza comercială și standardele de calitate Carrefour, dar se vor bucura în continuare și de vechile practici eficiente păstrate de noua echipă de angajați. Strategia va fi implementată treptat, asigurând o integrare cât mai bună ale ambelor universuri comerciale, astfel încât actualii și viitorii clienți să beneficieze cât mai curând posibil de campaniile promoționale Carrefour și de selecția de produse a retailerului. Aceeași abordare va fi aplicată și în relaționarea cu furnizorii și alți parteneri, pentru ca aceștia să adere cât mai curând posibil la toate procedurile și standardele Carrefour.

Tranzacția anunțată în luna aprilie a acestui an a fost aprobată de către Consiliul Concurenței la finalul lunii octombrie 2023. Citește continuarea AICI.

Unul dintre cele mai mari lanţuri de supermarketuri din România dispare. Ahold Delhaize, unul dintre cei mai mari jucători din piaţa mondială de retail alimentar, care în prezent deţine 19 branduri la nivel global, printre care şi Mega Image, anunţă că a ajuns la un acord privind achiziţionarea companiei Profi Rom Food, care operează reţeaua de magazine Profi în România, de la MidEuropa, se arată într-un comunicat de presă.

Tranzacţia este supusă aprobării de către autorităţile competente în materia regulilor de concurenţă şi se estimează a fi finalizată în cursul anului 2024. Citește continuarea AICI.

Sursa foto: arhiva ciao.ro

Am absolvit facultatea de Jurnalism din București. Am lucrat în mai multe redacții precum Antena Stars, Antena 1, Kanal D……Sursa Ciao

Share This Article
servere vps gazduire web servere dedicate